SIA „RIGA CONTAINER TERMINAL” uzsāk ilgtermiņa sadarbību ar konteineru pārvadājumu līniju CMA CGM

26.03.2012

SIA „Rīgas Tirdzniecības osta” (RTO) meitas uzņēmums SIA „RIGA CONTAINER TERMINAL” (RIGACT) pirmo reizi apkalpojis kompānijas CMA CGM SA konteinerkuģi, apstrādājot vairāk nekā 150 konteineru (190 TEU). CMA CGM ietilpst pasaules lielāko konteineru pārvadātāju trijniekā.

„Ir parakstīts ilgtermiņa sadarbības līgums ar kompāniju CMA CGM, un esam gandarīti, ka mums ir izdevies ieinteresēt pasaules līmeņa konteineru pārvadājumu līniju. Nākotnē plānojam rast kopīgu konteinerkravu loģistikas risinājumu Maskavas un Kalugas virzienā,” atzīmē RIGACT valdes priekšsēdētājs Raivis Veckāgans.

RTO ir vadošais ostas termināļu un tranzīta pakalpojumu uzņēmumu investors, attīstītājs un operators Latvijā. RTO ietilpst vairākas uzņēmējdarbības vienības, kas sniedz ostas termināļu pakalpojumus, dzelzceļa kravu pārvadājumus, infrastruktūras un nekustamā īpašuma vadību Rīgas ostas teritorijā. 2010. gadā RTO uzņēmumu apkalpoto kravu apjoms: termināļu operācijas (7,45 milj. tonnu), dzelzceļa pārvadājumi (9,45 milj. tonnu), ekspedēšanas pakalpojumi (5,7 milj. tonnu).