SIA „RIGA CONTAINER TERMINAL” kāpina apgrozījumu par 30 %

07.02.2013

SIA „Rīgas tirdzniecības osta” (RTO) uzņēmuma SIA „RIGA CONTAINER TERMINAL” (RIGACT) konteinerkravu apgrozījums 2012. gadā salīdzinājumā ar 2011. gadu ir palielinājies par 30 %.

„2012. gadā uzņēmuma sasniegtā rezultāta pamatā ir veiksmīgā sadarbība ar konteineru pārvadātājiem „Riga Container Line” un „CMA CGM”, veiktie termināļa infrastruktūras uzlabojumi un jaunas ostas tehnikas iegāde. Veiksmīgi turpinām ģenerālo un beramkravu konteinerizāciju, kas nodrošina Krievijas un Baltkrievijas kravu īpašniekiem, produkcijas eksportu līdz pat gala patērētājam,” saka uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Raivis Veckāgans.

Kravu apgrozījums palielinājies arī ģenerālo kravu segmentā, sasniedzot 60 % pieaugumu. 2012. gada beigās RIGACT uzsāka darbu jaunā noliktavā ar 4800 m² platību, kas paredzēta industriālo ģenerālo kravu apstrādei un uzglabāšanai.

RIGACT specializējas konteinerkravu un ģenerālo kravu apstrādē, kā arī nodrošina konteineru Sea – Rail (jūra-dzelzceļš) pārkraušanas operācijas.

RTO ir vadošais ostas termināļu un tranzīta pakalpojumu uzņēmumu investors, attīstītājs un operators Latvijā. RTO ietilpst vairākas uzņēmējdarbības vienības, kas sniedz ostas termināļu pakalpojumus, dzelzceļa kravu pārvadājumus, infrastruktūras un nekustamā īpašuma vadību Rīgas ostas teritorijā. 2012. gadā RTO uzņēmumu apkalpoto kravu apjoms: termināļu operācijas –11,4 milj. tonnu, dzelzceļa pārvadājumi –12,1 milj. tonnu, ekspedēšanas pakalpojumi –11,3 milj. tonnu. 2012. gadā RTO uzņēmumu konsolidētais apgrozījums sasniedza ap 150 milj. latu.